Lamina (Yaprak) Diş

Yaprak Porselenler:

Alışılagelmiş protez uygulamalarından farklı olarak dişin tümü küçültülmeden sadece dişin ön yüzünden hafif aşındırmalar yapılması yeterlidir. Uygulama esnasında ilgili dişlerin üzerinden 0.3-0.7 mm. Diş dokusu kaldırılır ve ölçü alınır. Hazırlanan yaprak şeklindeki ince porselen tabaka diş üzerine yapıştırılır. Dişlerden çok az doku kaldırılmasından dolayı yapılan en konservatif (koruyucu) protez uygulamasıdır.


Metal destekli porselen kaplamalar ne kadar estetik yapılmaya çalışılsa da, ışık, porselen kaplamanın hemen yüzeyinde geri yansır ve uygulandığı dişin diş etine ışık iletimini engeller. Bu durum doğal dişlere oranla daha yapay bir görünüme ve özelikle ön dişlerin diş eti bölgesinde gölgelenmelere neden olabilir. Üst ön keserler gibi estetiğin önemli olduğu dişlerde veya metal alerjisi olan hastalarda altyapısı da porselen olan kaplamalar yapılarak bu sorunlar ortadan kaldırılıp son derece estetik sonuçlar ortaya çıkarılabilir.


Porselen, diş ve diş etiyle en uyumlu malzemedir. Ayrıca, kompozit dolgularda yapıldıktan belli bir zaman sonra karşılaşılan renklenme durumu porselen inleylerde olmadığından, inleyler ilk yapıldığı andan itibaren sahip oldukları estetik ve koruyucu özelliklerini uzun yıllar muhafaza eder.


Dişlerimiz hem konuşmamızı hem çiğnememizi hem de güvenle kahkaha atmamızı sağlayarak bireysel ve sosyal yaşantımızı doğrudan etkileyen organlarımızdır. Diş kayıpları, dişlerin renklenmesi ya da şekil bozuklukları yalnızca fizyolojik sıkıntılar doğurmamakta aynı zamanda oluşan estetik problemlerden dolayı psikolojik açıdan da bizleri etkilemektedir.  Sağlıklı, doğal ve yüzümüze yakışan dişler ile ömür boyu genç bir gülümsemeye sahip olmanın öneminin bilincinde olarak hastanelerimizde bu amaca yönelik pek çok hizmet sunmaktayız. Bunları gülüş tasarımı, metal desteksiz tam seramik kuron, zirkonyum kuron ve köprü protezleri, seramik ve kompozit lamina (yaprak porselen) kuronlar olarak sınıflandırabiliriz.


Seramik Laminalar:

Seramik laminalar, dişlerin sadece ön yüzeyine uygulanan ve bu amaçla yapılan aşındırma yapılmaksızın ya da minimal aşındırma sonrası diş yüzeyine yapıştırılan SERAMIK YAPRAK protezlerdir.  Ortodonti tedavinin gerek duyulmadığı ufak çapraşıklıkların varlığında, dişler arasında boşluklar mevcut ise, beyazlatma ile giderilemeyen diş renklenmelerinde, yüzey anomalilerinde, şekil, form ve boyut düzensizliklerinde seramik LAMINALAR IDEAL TEDAVI seçeneğidir.


Kompozit Laminalar (Adeviz Sistem – Bonding):

Kompozit laminalar, seramik laminalar ile benzer olarak yüzey anomalileri, şekil, form ve boyut düzensizliklerinin giderilmesi amacıyla diş yüzeyine yapılan ilavelerdir. Kullanılan materyal ise porselen laminalardan farklı olarak kompozit restorasyon malzemeleridir.  Diş yüzeyinden minimum düzeyde doku uzaklaştırılması ya da hiç uzaklaştırılmaması, anesteziye gerek duyulmaması, tek seansta uygulanabilmesi ve ekonomik olması kompozit laminaların başlıca avantajlarıdır.

 

444 36 17